Inspiring Speech

Het belang van humor

"Lachen is een cadeau van de evolutie om ons te belonen wanneer we iets bijleren. Humor is dus een belangrijk leerinstrument."  

Daniel Dennet

Auteur van "Inside Jokes"

brein-2

Lachen heeft een functie!

Je hoort soms zeggen: "lachen is gezond", maar wist je ook dat het een functie heeft in ons brein? De voorbije twee decennia hebben neurologen kunnen vaststellen wat er in de hersenen gebeurd wanneer we lachen. Daaruit blijkt dat lachen een reactie is op een leermoment. Wanneer er nieuwe verbindingen gemaakt worden in ons hoofd, dan lachen we omdat ons brein hormonen vrijmaakt die ervoor zorgen dat de nieuwe kennis goed verankerd wordt.

De grap als leermiddel

Humor heeft dus meer impact dan we denken. We kunnen grappen daarom ook inzetten als leermiddel. Dat gaat in tegen de conventionele wijsheid dat leren vooral een ernstige aangelegenheid is waarbij elke uiting van emotie moet onderdrukt worden. Dat wil echter niet zeggen dat je je moet ontplooien tot een comedian. Onze experts hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak en tonen je graag hoe jij hun expertise kan toepassen, in deze cursus bijvoorbeeld.

 

Kan iedereen het?

Moet je goed moppen kunnen vertellen om dit te kunnen? Moet je zo iemand zijn waar iedereen naar kijkt als hij/zij een vergadering binnenwandelt omdat ze dan een geestige opmerking verwachten? Hoegenaamd niet! Humor gaat over veel meer dan grappen vertellen. Het gaat o.a. over zelfrelativering, moeilijke dingen eenvoudig voorstellen, goede vergelijkingen maken, en je publiek herkenbare situaties voorschotelen. Dat kan je allemaal leren in deze cursus.

Leer online: Stand Up comedy voor beginners

september

27sep19:30- 22:00GRATIS Masterclass Start to Speech (Gent)

29sep20:00- 21:30Inspiring Speech Slotevent

october

18oct19:30- 22:00GRATIS Masterclass Start to Speech (Hasselt)

25oct10:00- 22:00Masterclass Spreken zoals TED (Antwerpen)

november

7nov19:30- 22:00GRATIS Masterclass Start to Speech (Antwerpen)

29nov - 1decnov 2909:30dec 1- 17:00Bootcamp Start to Speech (Antwerpen)

december

29nov - 1decnov 2909:30dec 1- 17:00Bootcamp Start to Speech (Antwerpen)

february

23feb20:00- 22:00Inspiring LivesSpreken als TED afstudeerklas

© Inspiring Speech