Een beter verhaal

"Verhalen zijn belangrijk voor mensen. Ze geven vorm aan herinneringen, aan hoe we de toekomst zien en ze helpen ons het verschil te zien tussen wat belangrijk is en wat niet, tussen de mensen waarvan we houden en degene die we niet kennen."  

Freya Wright Brough

magic open book of fantasy stories

Maak van "misschien", een volmondig "JA"!

Een goed verhaal blijft je langer bij dan een sterk argument. Een goed verhaal geeft je ook handvaten om nieuwe kennis te gebruiken in je eigen leven. Een goed verhaal is nooit alleen maar ontspannend, maar het geeft de lezers ook een nieuw kader om naar de wereld, hun werk, hun bezigheden en hun leven te kijken. Met andere woorden: een goed verhaal kan het verschil zijn tussen "misschien" en "JA"! 

De brug tussen idee en resultaat

Een verhaal is dus meer dan "verhaaltjes vertellen". Je werkt met of voor een team en je weet dat het belangrijk is om jouw medewerkers continu te inspireren. Je hebt een ijzersterk idee, maar het kan pas gerealiseerd worden als anderen ook meedoen. Dan ben je bewust van het belang van jouw verhaal.  En je weet dat het cruciaal is om te kiezen hoe je dit verhaal brengt. Je wil dan ook een heldere boodschap brengen die bij blijft en die ervoor zorgt dat iedereen mee denkt om samen jullie doelen te bereiken. Wij helpen je daarbij, bijvoorbeeld in deze cursus.

Kan iedereen het?

Moet je een schrijver zijn, of veel verbeelding hebben om een goed verhaal te maken? Nee! Verhalen hebben een vorm, structuur en een thema. Je hoeft dus niet te zitten zweten voor een leeg blad en te wachten tot 'de muze' jou bezoekt om jouw verhaal te vinden. In onze cursussen geven we jou een handig stappenplan om van elk vaag idee een beklijvend verhaal te maken. En dat kan zelfs al op 1 dag, zoals in deze cursus.

Ontdek gratis welk soort spreker jij bent!

ontdek wat jouw verhaal is...

Je zal leren hoe je met een rustige stem kan blijven praten, hoe jij een boeiend verhaal kan maken en brengen, hoe je omgaat met onverwachte gebeurtenissen, hoe je vol vertrouwen blijft staan, hoe je geconcentreerd blijft en zoveel meer. Onze volgende kennismakingsavond is op 29 MEI in het LINDNER HOTEL in ANTWERPEN

 

© Inspiring Speech