Comedy Workshop Live

Wat?

Een hands-on workshop in 3 delen gespreid over 6 avonden waarin auteur/regisseur Peter Perceval +30 jaar comedy-ervaring met jou deelt en vertaalt in een onbetaalbare reeks tips en tricks die je helpen om je eigen originele materiaal te bedenken en het aan het einde van de workshop ook te brengen voor publiek. Naast de live workshop krijg je ook toegang tot onze online cursus "stand up comedy voor beginners" waarin je voorbereidende oefeningen en tips krijgt via meer dan 2 uur en half videomateriaal.

 

Schrijf je hier meteen in voor de workshop in Antwerpen!

Voor Wie?

Dit is een modulaire cursus in 3 delen. Met andere woorden: jij kiest à la carte wat je nodig hebt. Elk deel omvat 2 workshop-avonden. Jij bepaalt dus welke onderdelen je het meeste kunnen bijbrengen. Daarom is de cursus zowel geschikt voor absolute beginners als voor mensen die al wat ervaring hebben in bijvoorbeeld het open mic-circuit. Je kan eventueel inschrijven voor 1 deel, maar als je het hele pakket doet krijg je een flink prijsvoordeel én langer toegang tot de videocursus!

 

Schrijf je hier meteen in voor de workshop in Antwerpen!

Resultaat?

Je maakt uiteraard nieuw origineel materiaal en leert het ook goed spelen tijdens deze workshop. We werken naar een presentatie-avond waar alle deelnemers de kans krijgen om de act waar ze aan gewerkt hebben, te tonen op een theaterpodium. Zo krijg je de kans om je materiaal meteen toetsen aan de reactie van een betalend publiek! Je ziet meteen wat je harde werk oplevert! De avond zal gepland worden een drietal weken na de laatste workshop. 

 

Schrijf je hier meteen in voor de workshop in Antwerpen!

Inspireren: leren door te doen!

Ervaar meteen het effect van wat je vertelt

Jouw inspiratie, jouw ideeën, jouw materiaal

Krijg advies van een echte professional

Leer spelen en bespelen

Deel 1: Vind je comedy-stem

In deze sessie gaan we op zoek naar jouw unieke comedy-stem. We vertrekken van de vragen: Wie ben jij op het podium en waarom wil je mensen doen lachen?  We gaan op zoek naar wat jou uniek maakt in de comedy-jungle. Daarvoor passeren we onderandere langs de vraag: wie zijn je comedy helden? Maar we krijgen ook graag een antwoord op: op welke karaktertrek van jezelf bij jij niet trots? 

 

Deel 2: Grappen schrijven

Je kan over alles grappen maken, de vraag is alleen: hoe steek je ze zo in elkaar dat het publiek ze ook grappig vindt. Daarover gaat het in dit deel. We bekijken wat de basisstructuur van een grap is en welke elementen je dus allemaal nodig hebt om een goede joke neer te zetten. Tenslotte geeft Peter Perceval ook prijs hoe je een evenwichtig verhaal of een routine opbouwt met een reeks grappen.

 

Deel 3: Comedy spelen

Een goede grap bedenken is 1 ding, maar 50% van het effect komt uit de manier waarop je het vertelt natuurlijk. Het belang van goed "acteren" in stand-up comedy wordt enorm onderschat, nochtans zijn de beste comedians ook zeer goede acteurs. Omgekeerd is dat niet evident! In deze 2 sessies besteden we dan ook aandacht aan de basisregels van comedy-timing, hoe je visueel vertelt en hoe je interactie met het publiek kan opbouwen. 

 

 

No Events

 

Wil je meedoen? Meld je aan!

Wat kost het?

De zes workshopavonden samen kosten: 371 € (incl. BTW!!!)

 

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech