Het belang van humor

Lachen heeft een functie!

Je hoort soms zeggen: "lachen is gezond", maar wist je ook dat het een functie heeft in ons brein? De voorbije twee decennia hebben neurologen kunnen vaststellen wat er in de hersenen gebeurd wanneer we lachen. Daaruit blijkt dat lachen een reactie is op een leermoment. Wanneer er nieuwe verbindingen gemaakt worden in ons hoofd, dan lachen we omdat ons brein hormonen vrijmaakt die ervoor zorgen dat de nieuwe kennis goed verankerd wordt.

De grap als leermiddel

Humor heeft dus meer impact dan we denken. We kunnen grappen daarom ook inzetten als leermiddel. Dat gaat in tegen de conventionele wijsheid dat leren vooral een ernstige aangelegenheid is waarbij elke uiting van emotie moet onderdrukt worden. Dat wil echter niet zeggen dat je je moet ontplooien tot een comedian. Onze experts hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak en tonen je graag hoe jij hun expertise kan toepassen, in deze cursus bijvoorbeeld.

 

Kan iedereen het?

Moet je goed moppen kunnen vertellen om dit te kunnen? Moet je zo iemand zijn waar iedereen naar kijkt als hij/zij een vergadering binnenwandelt omdat ze dan een geestige opmerking verwachten? Hoegenaamd niet! Humor gaat over veel meer dan grappen vertellen. Het gaat o.a. over zelfrelativering, moeilijke dingen eenvoudig voorstellen, goede vergelijkingen maken, en je publiek herkenbare situaties voorschotelen. Dat kan je allemaal leren in deze cursus.

Leer online: Stand Up comedy voor beginners

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech