Hoe kan verandering transformeren in verbetering?

“Iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderen.” Het is een quote die ik wel eens gebruik tijdens workshops rond inspirerend spreken. Het doet mensen vaak glimlachen. Het is ook een grappige paradox die in onze taal vervat zit, want er is een spreekwoord over: “kiezen is verliezen”. Maar wat als we dit spreekwoord niet meer voor “waarheid” aannemen? Storten we onszelf dan in onzekerheid? Moet je dan een kampioen in vertrouwen worden? Door de coronapandemie worden we allemaal willens nillens geconfronteerd met onze bereidheid om te veranderen. Net op dit moment kwam ik een geweldig inspirerend man tegen die tegen wil en dank moest veranderen. Zoals wij allemaal nu. Of niet soms?

 

Een goed deel van mijn werk bestaat uit het begeleiden van mensen die bezig zijn met verandering, meestal in bedrijven. Ik help ze bij het creëren van verhalen om tractie te geven aan de verandering bij de mensen die ermee te maken krijgen. Ik leer ze dat doen met humor en empathie. Je begrijpt dus wel dat ik me de afgelopen tijd, tijdens de coronapandemie, kapotgeërgerd heb aan de manier waarop het verhaal errond verteld wordt. De angst voor het virus, lijkt nooit een tegengewicht te krijgen. In de vorm van een boodschap van hoop bijvoorbeeld. De vraag is natuurlijk: waar vind je hoop in zo’n levensbedreigende situatie als een pandemie?

Verandering als inspirerende levensles

Daarover kreeg ik een prachtige les van één van onze cursisten: Rik Snoeckx. Toen hij 29 was, kreeg hij een beroerte die hem gedeeltelijk verlamde. Het werd niet alleen een reset voor zijn brein en zijn lichaam, maar ook voor alles wat hij wist en dacht. Alsof dat niet genoeg was, kroop hij nadien ook nog eens 2 keer door het oog van de naald. Hij putte er levenslessen uit die hij na 2 dagen cursus alvast deelde in 5 krachtige minuten. Ik deel ze hier graag met jullie. Dat het ons en jullie het komende werkjaar mag inspireren!

Wil jij ook leren inspireren?

0 responses on "Hoe kan verandering transformeren in verbetering?"

Leave a Message

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech