Hoe maak je feedback vruchtbaar?

Aan feedback hebben we geen tekort. Je baas geeft je je evaluatie. Eén van je collega’s maakt een snedige opmerking. Je partner heeft kritiek over het feit dat je later bent dan voorzien. Je klanten dragen je op handen. Je buurman in de trein kijkt boos naar je.
Een deel van deze feedback is oneerlijk, ongepast, slecht getimed en soms slecht gebracht of heel slecht gebracht. Het effect van deze feedback is niet positief. Integendeel we zijn van ons melk, we worden slecht gezind en duwen de feedback terug.

Wil je hier meer over leren? Druk hier!

Alles rondom ons is feedback. Het lijkt op water drinken van een brandslang. Maar genoeg is genoeg.

Echter niet alle feedback is moeilijk om te ontvangen. Wanneer we een schouderklopje krijgen, gaan we stralen. Maar lof of een compliment krijgen, is niet altijd makkelijk om te ontvangen.

Feedback laat ons dikwijls verward achter. Soms worden we zelfs kwaad na het ontvangen van feedback. In vele gevallen voelt het zo verschrikkelijk van binnen. Je voelt je aangevallen en niet erkend. Dagenlang spoken de bemerkingen door je hoofd. Het zuigt je energie weg.

Als ze nu eens beter zouden worden in het geven van feedback… Dat kan, in ons nieuw cursusaanbod in samenwerking met Extra Tijd!

24 oktober 2017

0 responses on "Hoe maak je feedback vruchtbaar?"

Leave a Message

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech