Waarom een boek schrijven niet vanzelf gaat?

Misschien ben jij één van die mensen die het op zijn bucketlist heeft staan: het schrijven van een boek. Waarschijnlijk heb je daar een goede reden voor: je hebt een boeiend leven geleid, of je wil verhalen die je hebt beleefd of gehoord verder vertellen, of je wil inzichten delen. Toch lijkt er ook veel dat je tegenhoudt om jouw droom te realiseren. Auteur en coach Peter Perceval begeleidt al 10 jaar auteurs in spé bij hun creatieproces en uit die ervaring geeft hij je drie gouden tips om de hindernissen uit de weg te ruimen die tussen droom en daad staan.
  1. Niet praten, maar schrijven!

Praten over een project zonder dat je daadwerkelijk stappen zet om het te realiseren is dodelijk. Het is zoals met goede voornemens: hoe meer je erover praat, hoe kleiner de kans dat je ze ook daadwerkelijk ten uitvoer brengt. Als je veel praat over een project, dan gebeurt er namelijk iets heel bijzonder in je hoofd. Voor jouw brein lijkt het dan alsof het daadwerkelijk al gemaakt is. Daardoor verdwijnt de noodzaak om het ook écht te doen. Als je een boek wil schrijven, is het dus belangrijk die eerste stap meteen te zetten. Ga zitten en schrijf. Maar natuurlijk heb je daarbij hulp nodig.

    2. Zoek deskundige steun!

Schrijven op zich is best een eenzame bezigheid. Hoewel er wel wat schrijvers zijn die graag werken terwijl ze in een druk café of een koffiehuis zitten, ben je in feite toch altijd alleen bezig. Maar vermits we allemaal mensen zijn, hebben we in dat soort taken ook graag wat bevestiging. Je kan dat wel vragen aan mensen uit je omgeving, maar de vraag is of ze je ook verder kunnen helpen als je twijfelt over een ingreep of een idee. Durf daarom op zoek gaan naar een begeleider of een coach die je écht op het spoor houdt.

berg-papier     3. Als je boek af is, moet de rest van de wereld het ook weten!

Hoewel het schrijven van een boek op zich, best plezierig kan zijn, doe je het natuurlijk niet alleen voor jezelf. Je begint aan zo’n project altijd omdat je hoopt om anderen te bereiken met je verhaal of je boodschap. Maar als je na een paar maanden, of zelfs een paar jaren, schrijven je manuscript af hebt begint op dat vlak de grootste uitdaging: je moet een uitgever vinden! Om zich de vele afwijzingen te besparen, nemen veel auteurs in spé het heft in eigen handen en geven het boek zelf uit via bookscout of vergelijkbare platformen. En je woorden staan dan wel op mooi papier en zitten verpakt in een kaft die je zelf hebt bedacht, maar dan smaak je niet het genoegen van je boek ook écht in de boekhandel te zien opduiken. Daarom hebben we bij  Inspiring Speech in onze nieuwe opleiding “schrijf jouw boek” een vaste samenwerking afgesloten met Witsand Uitgevers. De afgelopen jaren deden we al een vijftal uitgaves samen en daaruit is het vertrouwen gegroeid in mekaars oordeel, zodat “Inspiring Books” nu een vaste afdeling wordt binnen Witsand Uitgevers.

Wil je weten meer weten over dit project en ben je nieuwsgierig of jouw boek er ook in zou passen? Contacteer ons op info@driepees.be

0 responses on "Waarom een boek schrijven niet vanzelf gaat?"

Leave a Message

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech