Waarom jouw goede voornemens dezelfde zijn als vorig jaar?

En hoe zit het met jouw goede voornemens voor 2019? Ga je eindelijk meer tijd maken voor jezelf? Wil je dit jaar daadwerkelijk meer gaan sporten? Zal je er deze keer echt in slagen om een nieuw project op te starten? Maar heb je je al eens afgevraagd waarom het je de afgelopen jaren dan niet gelukt is om de goede voornemens uit te voeren? Gelukkig is het antwoord niet ingewikkeld: actie. En hoe begin je daar aan?

Weet je wat het is met die goede voornemens? Eigenlijk zou je erover moeten zwijgen. Herhaald onderzoek heeft uitgewezen dat je bij het uitspreken van je goede voornemens eigenlijk al een gevoel creëert waarbij het voor je brein lijkt alsof jij dat doel al bereikt hebt. Dus als je tijdens de feestdagen op ferme toon declameert dat je een marathon gaat lopen, of 15 kilo zal vermageren, of een boek zal schrijven, dan…denkt je brein: GOED GEDAAN! En dus valt de behoefte weg om het daarna ook daadwerkelijk te doen.

Ja, ik wil actie voor mijn goede voornemens!

De sleutel om goede voornemens te realiseren

De sleutel om je goede voornemens dus echt te realiseren, is er ook bij te zeggen wat je allemaal zal moeten doen om ze te realiseren. Zoals bijvoorbeeld: “Ik wil dit jaar een marathon lopen, dus geef me een trap onder mijn kont als ik zeur over slecht weer wanneer ik een uur moet gaan trainen”. Hetzelfde kan je toepassen als je een boek wil schrijven. Je kan dan zeggen: “Ik wil dit jaar een boek schrijven, dus geef me een trap onder mijn kont als ik voor TV hang of toch nog een uurtje facebook wil checken terwijl ik weer een paar pagina’s zou moeten maken.”

 

Eerste hulp bij goede voornemens

Maar toegegeven: dikwijls is het niet zo simpel om je in actie te houden. Bovendien is een jaar ook best lang. En een nieuw project starten, een boek schrijven, een verhaal maken, een speech voorbereiden, zijn allemaal werken van lange adem. De ene dag gaat het beter dan de andere. Wel, lieve blogvrienden, daarom zijn al onze opleidingen eigenlijk actieplannen. Inspiring Speech is EHBV: eerste hulp bij goede voornemens. Stap voor stap laten wij je de nodige acties ondernemen om je doel te bereiken, geven je feedback en sturen je bij waar nodig, met de hulp van onze ervaren vakcoaches.

 

En om je geen excuus te geven om in 2019 NIET in actie te komen, hebben we dit jaar een uitzonderlijk aanbod van vroegboekkortingen gemaakt. Wil jij een nieuw (business)project in de wereld zetten, wil jij een boek schrijven, wil jij je verhaal delen, wil jij anderen gaan inspireren? Dan kan je tot 31/12/2019 tot 250 € korting krijgen als je meteen inschrijft op 1 van onze trainingen. Kom in actie en zorg dat jouw goede voornemens volgend jaar anders klinken!

0 responses on "Waarom jouw goede voornemens dezelfde zijn als vorig jaar?"

Leave a Message

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech