Wat sprekers kunnen leren van An Nelissen?

Topsprekers leren van topcoaches

Actrice An Nelissen staat al meer dan 40 jaar op de planken. 20 jaar geleden begon ze aan een solocarrière. Sindsdien vult ze zalen in het hele land met haar boeiende comedyshows. “Humor is het uitgelezen middel om mensen iets duidelijk te maken. Als een publiek zich heeft geamuseerd, dan onthouden ze ook beter wat je verteld hebt. Na mijn shows komen mensen soms nog herinneringen ophalen aan dingen die ze in 2002 van mij gezien hebben.”

Spreken voor een publiek is niet spreken tégen een publiek

Als solospeler is het publiek je enige compagnon en na meer dan 4000 soloshows snapt An Nelissen dan ook als geen ander hoe je een publiek moet meenemen in een verhaal. “Je moet vooral proberen om je niet te snel van de wijs te laten brengen door mensen die schijnbaar niet aan het luisteren zijn. Mensen hebben altijd hun eigen besognes bij en die hebben meestal niks met de kwaliteit van jouw verhaal of jouw spreektalent te maken. Een publiek is nog altijd een verzameling individuen, maar jij kan hen wel zo bespelen dat ze samen gaan denken en ademen.”

Flanders DC kwam inspirator An Nelissen vragen hoe zij mensen coacht en hoe haar jarenlange vakmanschap, opgebouwd in het theater, haar daarbij helpt. Je leest er alles over op deze plek.

portret-an-nelissen-2

0 responses on "Wat sprekers kunnen leren van An Nelissen?"

Leave a Message

Gratis nieuwsbrief

Wil je niets missen van onze sprekers en trainingsdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief vol met tips!


Direct aanmelden

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Adres: Lemméstraat 16, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 455 17 03

Of op: info@inspiringspeech.be

Meer weten over ons privacybeleid? Je vindt het hier.

top
© Inspiring Speech